Retromatto. Kaiun poistaa ja tyhjyyden. Ei häiriinny alakerran naapuri kopinoista, rapinoista. Lämpöä ja väriä tuo – tunnelmaa luo. Katseen kierrettyä seinät, ikkunat ja katot, on aika sen – maton, jalan alla lämpöisen.

Retroilu on palaamista omiin muistoihin tai kuvittelua siitä, millaista oli ennen. Retro on nostalgiaa, joka koskettaa katsojaansa. Se on vanhoja tyylejä ja muoteja, joita sovelletaan nykypäivään.

Neljä vuosikymmentä sitten syntyi yritys, jonka ideana oli kunnioittaa maton valmistuksen pitkiä perinteitä. Etelä-Pohjanmaalla kauhavalaisessa mattokutomossa alettiin valmistaa mattoja käsityönä perinteisellä kutomatekniikalla. Kangaspuiden laulaessa alkoi syntyä mattoja, jotka ovat perinteikkäitä, kestäviä ja uniikkeja.

Tänä päivänä 40-vuotias Retromatto valmistaa kestävistä puuvillakuteista ja ekologisista vaihtoehdoista mattoja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Matot ovat kotimaisia ja laadukkaita. Retromaton valikoimista voit valita valmiin mieleisesi maton tai suunnitella yksilöllisen mattosi oman makusi mukaan.