Bli av med ekon och tomhet. Värna din granne mot slammer och dån. Njut av stämingen som skapas av färger och värme. Låt blicken vandra kring väggar och tak och känn efter – den mjuka mattan känns varm under dina fötter.

Retro innebär att återuppleva gamla minnen eller att föreställa sig hur det var förr. Retro är nostalgi som skapar en reaktion hos åskådaren. Det består av gamla stilar och gammalt mode som anpassats till nutiden.

För fyrtio år sedan föddes ett företag, vars mission gick ut på att värdesätta de långa traditioner som är förknippade med tillverkning av mattor. I ett mattväveri i Kauhava i södra Österbotten påbörjades tillverkningen av mattor för hand med traditionell väveriteknik. I takt med vävstolarnas spinn föddes mattor som var traditionsenliga, hållbara och unika.

Ännu i denna dag framställer det 40-åriga Retromatto av hållbar bomull eller ekologiska alternativ mattor som håller från generation till generation. Alla mattor är inhemska och av hög kvalitet. Du kan välja en färdig matta ur vårt sortiment eller skräddarsy en unik matta enligt din egen smak.